Stránky

sobota 24. novembra 2018

Vianočný lampáš

Pretože sa Vianoce blížia rýchlim krokom, ukážem Vám jednoduchú dekoráciu, ktorú si možete sami vytvoriť a môžete sa z nej tešiť, tak ako ja :)


Pri tvorbe som použila farby v spreji, ktoré sa väčšinou používajú pri papierovej tvorbe, ale uvidíte, že to pôjde aj na iný materiál, napr. taký kov.


V prvom rade budete potrebovať nejaký lampáš. Ja som mala doma v tvare domčeka, ale kludne to môže byť aj taký klasický – guľatý, hranatý.


Lampáš som dobre umyla aby bol čistý od akejkoľvek špiny a naniesla som naň pomocou šablónyštruktúrovacej pasty vzor.
Aby sa mi vzor rýchlejšie presušil, použila som horkovzdušnú pištoľ. Následne som celý lampáš natrela bielym gessom. A opäť presušila horkovzdušnou pištoľou. 


Na lampáš som naniesla modrú farbu v spreji. Ó áno, tu sú tie spomínané farby, ktoré sa vo väčšine prípadoch používajú na papier. Pretože sa ľahko nanášajú, dajú sa použiť aj na iný materiál. Odporúčam, ale naniesť už spomínané gesso.
Farbu si zvoľte podľa potreby, chuti a nálady. Presuším horkovzdušnou pištolou, najlepšie každú stranu zvlášť hneď po nanesení farby.
TIP: Ak mi príde farba príliš tmavá, nanesiem na ňu trocha vody z rozprašovača, tá mi farbu zjemní.


Na nanesenú farbu v spreji som použila klasickú bielu akrylovú farbu, ktorú som opatrne naniesla jemným štetcom. Na štetci stačí keď je málinko farby, aby na nestalo, že ho nanesiete veľa.


Ďalším krokom je nanesenie hnedej farby distress v poduške. Nanášala som pomocou tupovača na okraje lampáša a aby som zvýraznila vzor zo šablóny, tak aj na tento vzor.


Potom som vzala gázu z lekárne a nastihala som ju na menšie kúsky. Každý jeden kúsok som „ponaťahovala“ a nalepila na vrch lampáša.


A potom hor sa na ozdobovanie :) Kvet som vyrobila z bieleho Foamiran-u za pomoci šablóny do Xpress-u. Rovnako aj vetvičky ihličia boli vyrezané so šablónou, ale tie sú z papiera, aby dobre držali tvar.
Celé to môžete dozdobiť lepenkovými výrezmi alebo inými papierovými výrezmi, ktoré si vyrobíte pomocou vyrezávacích šablón. Dozdobiť a zjemniť je možné aj pomocou perličiek



Použití materiál:



3 komentáre:

  1. Pekne si ho načančala! Teším sa na tie 4 týždne predvianočné a na blogy plné nápadov, len toho času keby bolo viac.

    OdpovedaťOdstrániť