Stránky

utorok 1. novembra 2022

Môj október

A je za nami ďalší mesiac - október. Prešiel tak rýchlo, že som sa ani nenazdala a je tu november...

Poďme sa spoločne zatiaľ pozrieť, aký bol môj október:

Kniha

Václav Neuer a jeho kniha Priveľa podozrivých je skvelá detektívka...vtiahne vás do deja a drží vás v napätí až do konca....Páči sa mi v týchto knihách od Neuera aj to, že dej sa odohráva v Bratislave a ja si to viem konkrétne predstaviť a nemusím si vymyslieť vlastné pozadie :) Odporúčam ak obľubujete detektívky.


Záhrada

Po piatych rokoch máme konečne orechy. Je to čistá tragédia - vrtivka orechová - pliaga orechov ...doteraz nám všetky orechy kvôli nej zčernali. Teraz sa nájdu aj čierne, ale sú aj dobré. Tak keď sa dá, zbieram ich každý deň a pekne ich olúpem a uskladním ich takto vákuovo zabalené.


Pečenie/Varenie

Tento rok som si kúpila oplátkovač. Konečne som na neho myslela skôr ako na Vianoce :) lebo vtedy je nedostupný. Tak v najväčšom teple som si spomenula a hneď aj objednala. Teraz sa z neho už teším a skúšam rôzne príchute hlavne tých slaných. Lebo sladké sú tie klasické oplátky a trubičky. Zo slaných som vyskúšala klasické slané s kmínom, bryndzové, makové, sezamové, chilli, ale spriatelili sme sa aj s provensálskym korením :)


Moja drahá polovička nevie variť, ale kuskus sa naučil robiť (asi preto, že sa to nevarí :) ) a ten vie urobiť na 100%. S tuniakom a kukuričkou...a s pažítkou...mňamotka.


Oslava

V strede októbra sme mali v rodine bešavel :) Oslavovala sa vo veľkom 50tka, na ktorej sme sa nielen dobre najedli, ale aj parádne zabavili. Mám rada tieto veľké rodinné oslavy, pretože sa na nich stretnem aj s ľuďmi, ktorých vídavam tak žalostne málo.



Domáci maznáčik

Naša mačacia trúba menom Félix pozná len dve hlavné činnosti. Jedno je spanie asi tak 23 hodín denne a potom čakanie na jedlo...ale veľmi netrpezlivé čakanie :) s hlasným dožadovaním sa jedla! 



Nákup

Moje nákupy sa budú točiť hlavne okolo tvorenia. Kupujem si materiál, lebo ho je vždy málo :D:D:D a vždy je niečo nové a krásne...a ja neviem odolať, ale vždy kupujem to čo súrne potrebujem :D




Pochvala

BabiLenka o mne napísala článok na jej osobnom blogu. Nájdete ju aj na Instagrame. Pre mňa je to veľká česť, pretože Lenka je veľmi šikovná žienka, ktorá šije, vyšíva, tvorí krásne vence, pečie a miluje svoju rodinku. Určite nakuknite na jej blog a kochajte sa jej krásnou tvorbou.


Doba ľadová

V jeden deň sme nemali v celej dedine elektrinu. Stala sa nejaká havária. Elektrinu sme nemali 12 hodín. Poviem vám, čistá tragédia :D
Zapálila som sviečky, aby sme si videli aspoň pred nos. Človek si až pri takýchto udalostiach uvedomí, ako sme závislí na elektrine.


Choroba

Po troch rokoch som bola opäť chorá. Počas celého covid obdobia som nebola ani raz chorá...a tak som si povedala, že budem nosiť rúška vo veľkých obchodných centrách alebo tam kde je veľa ľudí. V zásade mi je jedno čo si budú ľudia o mne myslieť, ale pomohlo mi to nechytiť žiaden bacil....a moje priedušky mi boli vďačné. 


Tak to bol môj október. Už sa teším na november :)

Zuzana

3 komentáre:

  1. Zuzko, ráda jsem si přečetla, jaký byl tvůj říjen! Až na tu nemoc a tmu - paráda! Ty oplatky, ty tedy vypadají skvěle a tvůj muž by mě taky uctil - kuskus mám ráda :o)
    Měj hezké listopadové dny, pa Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzko, tak nejdřív Ti chci poděkovat , je to od Tebe milé a udělalo mě to radost, opravdu ano. Chci Ti říct, že jedna z Tvých pohlednic pojede za týden s mým synem do Thajska, kde má rodinu. Pošlu ji snaše k narozeninám, dám Ti pak vědět co říkala. K Tvému přehledu - líbí se mě ten oplatkovač, to musí být dobroty. Ořechy od té doby, co mě je napadli už vyloupané moli, tak je zavařuju nasucho ve sklenících, vydrží tak několik roků. Přeju Ti hodně zdraví, taky jsem teď marodila s ošklivou chřipkou . Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jej Lenka tak v Thajsku moja pohladnica ešte nebola ;) budem rada keď mi napíšeš ako sa jej páčila ❤️ papa a ďakujem Z .

      Odstrániť