Stránky

štvrtok 11. októbra 2018

Októbrová challange na Scrapworld.sk

Téma októbrovej výzvy na https://www.scrapworld.sk/ je tak trochu magická...K tvorbe je potrebné použiť Jednorožca.
Keďže sa blížia Vianoce, rozhodla som sa vytvoriť moje prvé darčeky pre moje neterky, ktoré sú ešte v rokoch, kedy by ich mohla takáto téma zaujímať. Na druhej strane, keby mne niekto dal niečo takéto, asi vyletím z kože :) som večné dieťa :)

A čo si teda vytvoríme? Fotorám s tajným úkrytom pre veľké tajnosti :) z jednej strany. A z druhej strany krásne ozdobený vrch, kde bude použitý aj bájny jednorožec.


Čo k tomu budeme potrebovať? Obal zo starej knihy...ten bude najdôležitejší, pretože je pevný. Môžete použiť aj tvrdý kartón, ktorý si narežete na potrebnú veľkosť, ale obal staaaarej knihy bude úplne tip-top. Ako vidieť z obrázka, ja som celý vnútrajšok odrezala skalpelom, a odložila som ho, pretože papiere z kníh sa vždy zídu pri inej tvorbe.


Potom si vezmem čistý biely papier – ten musí byť väčší zo všetkých strán aspoň o 5-6 cm, aby sa dali strany ohnúť na nalepiť na obal knihy. Strany olepím obojstrannou lepiacou páskou a pomocou knihárskej kosti poriadne pritlačím nalepený papier o knihu.


Pri bočných stranách ešte našikmo odstrihnem papier tak, ako je naznačené na obrázku a rovnako nalepím obojstrannou lepiacou páskou.


Aby bolo aj vnútro knihy krásne čisté, vystrihnem si potrebný kus bieleho papiera (výkres) a nalepím do vnútra knihy. Takto pripravenú knihu, ktorá je celá obalená bielym papierom je pripravená na ďalšie zdobenie. Ak chcete, aby bol obal farebnejší, kľudne môžete zvoliť aj iný papier ako biely...fantázií sa medze nekladú.


Odmeriam si veľkosť prednej strany knihy a podľa toho si odstrihnem papier, ktorý nebude až po okraj, ale bude o 0,5 až 1 cm kratší. Prilepím ho obojstrannou páskou.


Na tento vystrihnutý papier pomocou šablónyštruktúrovacej pasty nanesiem vzor a pomocou horkovzdušnej pištole poriadne vzor presuším.


A ide sa na ozdoby. Prvé si natriem čiernym gessom jednorožca. Ten potom nafarbím a odložím aby som ho vedela nalepiť.


Na to, aby sa mohla prichytiť fotografia, nalepila som na jednu stranu „knihy“ štipček ten potom krásne uchytí fotku a je možné ju kedykoľvek meniť aj za rôzne veľkosti fotografie.


Na ďalšiu stranu som si vyrobila obálku, pomocou ryhovacej podložky na obálky. Do nej budú môcť mladé slečny vkladať rôzne tajnosti. Pred nalepením obálky do „knihy“ som nalepila na ňu stuhu, aby si ju vedeli pekne uzavrieť.


Takto to potom vyzerá z vnútra knihy.


A nakoniec som vrch „knihy“ ozdobila. Použila som lepenkový výzer, kvety, rôzne perličky. Všetko som to lepila PVA lepidlom a nakoniec som ešte použila pečiatku s distress poduškou, ktorú som pečiatkovala na vzor šablóny.
A keďže neterky sú sestry, tak aby si nezávideli, že jedna má a druhá nie, tak som urobila dva takéto fotorámiky:



Použití materiál:


3 komentáre: