Stránky

štvrtok 20. apríla 2017

Ako na to - Farby Distress spray Stain

Tim Holtz® Distress Spray Stain sú farby na vodnej báze, ktoré sa dajú použiť na papier a iné pórovité povrchy. Používa sa pre rýchle a jednoduché nanášanie farby na pozadia a väčších plôch. Keďže je to sprej, každá fľaška obsahuje rozprašovač, ktorým sa farba jednoducho nanáša. Farby môžete nanášať aj cez šablóny, môžete farby vrstviť, postrekovať vodou a miešať a miešať.

Dnešná časť ako na to bude opäť o ATC kartičkách. Na nich vám ukážem ako krásne sa dajú spreje využívať. Všetky kartičky sú potom pripravené na výmenu :)

Jednoduché nanášanie farby na povrch
Nanášanie farieb pomocou Distress Spray Stain je veľmi jednoduché. Jednoducho farbu nastriekajte na papier. Farby sa na papieri môžu zmiešať a tým vytvoria aj nové odtiene. Pred nanášaním farieb som použila najprv čistú vodu, ktorú som tiež naniesla pomocou rozprašovača.
Po zaschnutí farieb na podkladový papier som naniesla ďalšiu farbu pomocou šablóny. Tým vznikol na základnom papieri farebný efekt podľa vzoru šablóny. Následne som kartičky ozdobila na tému Kvety. Na tieto ATC som používala foto papier.



“Frkance” s vodou

Veľmi podobná technika ako pri prvom nanášaní. Tu som použila klasický papier, nie foto papier. Najprv som naniesla väčšie množstvo farby na papier a potom som ho kuchynskou utierkou zotrela farbu, ktorá sa ešte nestihla vpiť. Fabry krásne zbledli. Na tento základ som štetcom naniesla „frkance“ vody, ktoré som následne osušila horkvzdušnou pištoľou.
Ozdobila som ryžovým papierom – okná, a lepenkovým výsekom. Témou týchto ATC je V záhrade.




Farbenie štuktúrovacej pasty

Na túto techniku som použila štruktúrovaciu pastu, šablóny a speje. Naniesla som pomocou šablóny a pasty vzor, usušila som to horkovzdušnou pištoľou a naniesla som farby v spreji. Tiež to treba vysušiť. Potom som vzala druhú šablónu a trocha tmavšou farbou nastriekala cez šablónu nový vzor. Dozdobila som to sladkými “capkejkami “ a preto majú tieto ATC názov  Sweet.



Použite spreju na väčších plochách

Do svojho Art Journal-ovej knižky som vytvorila dvojstránku, aby ste videli aj použitie sprejov na väčšej ploche.
Základom tvorby je natretie podkladu gessom. Vzala som niť a pomocou špachtle a gessa som túto niť nalepila. Vzala som farby a odšrobovala som rozprašovač. Pomocou tohto aplikátora som naniesla farbu a čistou vodou v rozprašovači som farbu „rozotrela“. Použila som viac farieb a každú som rozprášila tou čistou vodou.
Dobre to treba presušiť horkovzdušnou pištoľou a dozdobiť. Ja som použila pečiatky a papierové vystihnuté doplnky.



Hotové samostatne:







Tak ako? Inšpirácie je dosť, tvorte a pochváľte sa! :)

Použitý materiál:


2 komentáre:

  1. Zuzko, to je hodně zajímavých metod ku tvoření. Jsi šikulka. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzka, takže aj ty sa stále stretávaš s niečim novým! Si super šikulka, že zvládaš ich aplikáciu v tak krásnom prevedené! Záhrada a tie mafiny sú prekrásne!

    OdpovedaťOdstrániť