Stránky

pondelok 5. decembra 2022

Môj november

Zhrnula som svoj november a tak ho dávam do sveta :)

KNIHA

Tento mesiac som síce bola v knižnici a požičala som si veľa kníh, ale nejako mi nevychádza krok a veľmi málo čítam. Podarilo sa mi však prečítať túto knižku. Ak sa bojíte lietania, nečítajte :D Ja sa teda bojím, a po prečítaní knihy som sa len utvrdila, že sa aj budem :)) Inak je to skvelá napínavá kniha.

Záhrada

Na fotografiu som si naschvál  napísala dátum, aby som nezabudla ...že aj v tento deň sme mali paradajky z vlastnej záhrady. Tieto som obrala ešte za zelena, a nechala v garáži dozrieť...a dozreli...a chutia ešte ako paradajky :)


Pečenie/Varenie

Bruscheta s hubami ... famózna večera a veľmi jednoduchá na prípravu. Ja som si len huby opražila na troške oleja a keď už chytili farbu, šupla som na nich 2 strúčiky cesnaku roztlačeného. Ešte chvíľočku osmažila a naložila na opečený chlebík. Všetko som to posypala petržlenovou vňaťou. Chlebík som pokvapkala olivovým olejom a  opiekla v trúbe.


Aj táto kniha súvisí s pečením a varením. Od Zdenky Studenkovej nemám žiadnu knižku. A tak som to napravila s touto kuchárskou.  Pri listovaní mi tiekli slinky až k päte :D a určite vyskúšam nie jeden recept.


S kolegom máme takú tichú dohodu, že keď jeden z nás urobí huspeninu, donesieme si navzájom na koštofku. Tak tento rok začal kolega...a priniesol mi takúto mňamotku. Teraz je rad na mne....do Vianoc hádam stihnem...a keď nie, bude niekedy na nový rok.


Tieto mafinky som piekla podľa receptu Zdenky Studenkovej. Sú mrkvové a sú fantastiky jemné a chutné.




Narodeniny

Tento mesiac som oslavovala narodeniny :) Okrem rodiny mi gratulovali aj obchody, kde mám vernostné kartičky....:) akože poteší. DM drogéria mi poslala takéto sitko na sypaný čaj.


Moja drahá polovička mi kúpila takéhoto fešáka...


A v šuflíčku mám kopec zásob sladkostí...keď príde na mňa mlstná...akoby som našla :)

Nákup

Najnovšie poklady z dielne Create a smile...ach sú nádherné!



Advent

Koncom novembra začal advent ... tak som si svoje papierové výrobky vystavila pekne krásne von.

V podstate už mám aj obálky s vianočnými pohľadnicami pripravené na odoslanie...ale to ešte samozrejme počka .)



Zuzana

3 komentáre:

  1. Zuzko, opožděně ti i já přeji všechno dobré k narozeninám a děkuji za shrnutí uplynulého měsíce.
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Také jsme na sezbírali nějaká zelená rajčata a nechali je dozrát.. A ještě teď nějaká máme. Ale už ta chuť není moc dobrá. Jsou skoro jako kupovaná. Ale na salát jsou fajn.

    OdpovedaťOdstrániť