Stránky

štvrtok 15. decembra 2022

Krabička na drobnosti

Urobiť radosť niekomu aj keď maličkosťou je pre mňa potešením. A keď si k tomu obal - krabičku vyrobím sama, o to väčšiu radosť mám. Dnes vám ukážem krabičku, do ktorej vložíte drobnosť a môžete s ňou urobiť veľkú radosť. Potešiť s ňou môžete rodinu, kolegov, kamarátov.. kohokoľvek :) 

Tieto  moje sú už pripravené pre päť skvelých báb, ktoré si to určite zaslúžia.



 

A ako na to:

Z A4 alebo iného papiera si treba narezať veľkosť základu na 8 ½“ x 6“. Tento papier si naryhujeme 2“, 4“, 6“ a 8“ na šírku a na dĺžku to naryhujeme na 2“ a 4“. Vzniknú nám takéto naryhované štvorce. 
Pomocou ryhovacej a rezacej podložky to ide jedna radosť. Podložka má inch-ové označenie, čo vám celú prácu uľahčí a nemusíte prepočítavať na cm.



Tak ako je na obrázku treba odstrihnúť z konca papiera. To nám bude tvoriť časť, ktorú potom k sebe z druhej strany prilepíme.


Ďalší krok je nastrihnutie „štvorcov“ podľa naryhovaných čiar. Striháme vždy len do stredu.


Ak máte nejakú peknú rohovú raznicu použite ju. Alebo použite klasické rohové raznice, ktoré zaguľatia rohy.... nar. Rohová raznica - 3 in 1 alebo Raznica na rohy - 3 verzie rohov


Vytvorte si otvory, cez ktoré potom prevlečiete stuhu.


A ide sa lepiť. Tak ako je na obrázku naznačené, treba nalepiť obojstrannú pásku na ten „váčnelok“, ktorý sme si vytvorili.


Nalepiť obojstrannú pásku je potrebné aj na spodnú časť krabice, aby nám darček nevypadol :). Použijeme obojstrannú pásku alebo použite klasické tekuté lepidlo.


Pred tým ako to celé zlepíme, treba si urobiť poslednú ryhu na tých ozdobných častiach krabičky. Ryha bude slúžiť na „zalomenie“ vrchnej časti.


A teraz sa to môže celé zlepiť. Najprv bok a potom spodok. A keď to bude celé hotové, tak čistá krabička bude vyzerať takto:

3 komentáre:

  1. Super nápad :) Tento rok už je pro kolegyně do práce vyrobit nestihnu, ale na příští rok si návod uložím :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzko, ty a papír - vy si fakt rozumíte!
    Krabička je opravdu parádní!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zuzko to jsou moc hezké krabičky, originální! Krásný víkend přeju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovedaťOdstrániť