Stránky

sobota 27. novembra 2010

Perníčky

Babyyyyyyy vy už pečiete perníčky.... to nie je fér :) Ja na to ani nemyslím, ale ako vidím, budem musiet začať :) ale najprv by som vás chcela požiadať, ak si nájdete čas... napísali by ste mi aký recept používate na pečenie vašich perníčkov? Ja jeden mám, ale nie je to to pravé orechové. Preto, ak máte nejaký ozaj osvedčený recept, prosím podelte sa s ním... možno pomôžete nielen mne ale aj iným :)

Ďakujem, vaša zúfalka :)

8 komentárov:

  1. Ahoj Zuzka,
    rada sa podelím s receptom, ktorý ja pečiem, možno Ťa inšpirujem. :-)
    ORECHOVÉ MEDOVNÍČKY
    Prísady: 350g hladkej múky, 200g práškového cukru, 2 celé vajcia, 40g mletých orechov, 2PL medu, 1KL sódy bicarbóny, 1KL mletej škorice, 1PL perníkového korenia.
    Všetko spolu vymiesime, cesto odložíme na 24 hodín do chladničky. Vaľkáme na hrúbku cca 5mm, potierame celým vajíčkom a upečieme.
    Inak, tieto sa chystám piecť zajtra, klasické medovníky už mám napečené.
    Prajem krásny predadventný večer!
    Srdečne zdraví,
    Aďa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzi, máme upečeno i nazdobeno, a tudíž jsem hotová :o). Zítra vložím příspěvek i s receptem!
    Ještě máš čas, buď v klidu, ten můj perník se nemusí rozležet.
    Pa, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zuzka, pokoooj, ja mám tiež na pečenie medovníčkov vyhradený oveľa neskorší čas, zrejme to závisí od tipu cesta, či potrebuje dlhšie odležať, aby zmäkol a podobne. Tak ti pripájam môj recept, pečiem z neho už takmer 10 rokov a po užívam ho aj na veľkonočné pečenie - posledné roky aj nejaké jesenné pokusy, len vždy prehodím formičky:)
    500gr hladkej múky, 125gr Hery alebo Palmarinu, 125gr medu, 190gr práškového cukru(ale ja dávam vždy menej, je to dosť sladké), 1lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička škorice,3 celé vajcia. Všetko spolu dobre premiešať do hladka a nechať cca 12 hodín odležať v chladničke . Ja zvyknem zarobiť večer, odleží cez noc a na druhý deň pečieme. Po vykrojení ukladáme na vymastený plech alebo na pečiaci papier a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Sú eňo ňuňo:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzko já bohužel nemám:)perníčky mi nechutnají ale jiný recept ti moc ráda povim. Děkuji za tvůj email, pracuji na tom abych na to přišla. tvůj návod je perfektní.
    Vlaďks

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zuzanko, já už mám perníčky upečené a nafocené, ale nemám je nazdobené. Na receptík vložit, jsem dočista zapomněla. Napíši Ti ten můj, který mám od kamarádky a používám ho už dlouhá léta. Perníčky jsou po upečení hned měkké. 700g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 3 vejce, 125g (máslo,hera), 200g medu, 2 lžičky jedlé sody, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička kakaa, 1/2 lžičky prášku do perníku. Tuk rozpustíme s medem a přidáme k ostatním ingrediencím. Vše důkladně smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které necháme nejméně 3h odpočinout.Pak vyválíme a vykrajujeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.Ještě horké potíráme rozšlehaným vajíčkem. Poleva na zdobení: Na 1 bílek 150-200g moučkového cukru, který asi dvakrát prosijeme...šleháme spolu s bílkem. (ručně bez mixeru) moc pozdravů a děkuji Zuzi za návštěvu a milé řádky Soňa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. prekrasni kolačić divno izgleda!!!
    Veliki poizdrav.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Zuzka,
    ja mám odskúšaný tento recept.. 500g hladkej múky, 120g práškového cukru, 170g margarínu, 120g medu, 2 celé vajcia, troška soli, 1ČL sódy bikarbóny, 1/2ČL škorice, 2ČL perníkového korenia, 1ČL citrónovej kôry. Perníčky sú síce tvrdšie, ale prekrásne voňajú a na zmäknutie stačí do nádoby pridať prekrojené jabĺčko. Na potretie žĺtko zmiešané s troškou mlieka. A už len nazdobiť chýba..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Zuzka,

    ja mám rokmi overený recept na medovníčky. Piekla ich moja babka. Od malička sme ich robievali každé Vianoce spolu. Takže tu nájdeš recept : http://kuki78r.blogspot.com/2010/11/medovnicky.html
    Sú hneď jedlé, nemusia stáť týždne v skrini, aby zvlhli. Ale pozor ... nepeč ich priskoro, lebo do Vianoc nebudeš mať ani jeden :o)
    Príjemné medovníčkovanie :o)

    OdpovedaťOdstrániť