Stránky

sobota 27. februára 2016

Doodling

Na ArtGrupa ATC bola vyhlásená ďalšia výzva... Tentokrát to bola pre mňa ozaj výzva! Viem, že doodling nie je moja šálka kávy, i keď na poradách, alebo počas telefonovania si kreslím, čmárem...vyfarbujem, vytvoriť stránku, v ktorej doodling využijem nie je vôbec ľahké... aspoň pre mňa...

Význam slova doodle z wikipédie:

Doodle je skicovanie, presnejšie ide o necielené kreslenie, keď naša myseľ robí niečo iné. Sú to jednoduché kresby, ktoré môžu mať zmyslel, ich tvar a štýl je však väčšinou neregulérny.

Doodle robia hlavne mladí ľudia po celom svete, najčastejšie však študenti. Táto činnosť sa vykonáva najčastejšie na nudných prednáškach, keď študenti začínajú driemať a strácať záujem o výklad. Doodluje sa najčastejšie na okraje poznámok, poprípade na zadné strany zošitov, neurčité tvary postupne získavajú myseľ.

Doodling sa rovnako robí aj pri telefonovaní alebo pri hocijakej inej dlhotrvajúcej aktivite, pri ktorej má človek po ruke pero a papier.

Snáď najpopulárnejšou verziou doodlovania sú karikatúry vyučujúcich, spolusediacích, televíznych hviezd, alebo komiksových postavičiek, vymyslených osôb, krajiniek, textúr, plagátov s textom a animovaním pri ktorom sa kreslí niekoľko obrázkov za sebou v rôznych scénach.

A tu je moja tvorba:




Majte krásny deň
pá, Zuzana

13 komentárov:

  1. Ahoj Zuzi! Víš co? já si myslím, že z tebe už je opravdová umělkyně! je to nádherné dílo!Děkuji za informace, co je to Doodling. Také se podělím a řeknu dceři, ta studuje umělecké gymnázium, kde hodně tvoří - jestlipak to bude vědět?Zuzi, máš to nádherné, fakt! Přeji krásnou neděli! Elli

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Elli ďakujem za krásne slová, cením si to veľmi :) potom daj vedieť či dcéra vedela čo ten doodling je :) Pa Zuzana

      Odstrániť
  2. ...a zas som sa niečo nové dozvedela :) Pekne si to vytvorila :)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wspaniałe! Bardzo podoba mi się tło!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wspaniałe! Bardzo podoba mi się tło!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Cudna praca! A gryzmoły - rewelacja!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zuzka, si dala! Naozaj veľmi dobrá práca!

    OdpovedaťOdstrániť