Stránky

štvrtok 2. marca 2023

Môj Február

Máme za sebou február...marec nám už otvoril svoje dvere...pomaličky myslím na to, čo treba sadiť...a vypestovať si planty...Ale zatiaľ vám ukážem svoj február:

KNIHA

Prvá kniha je opäť detektívka od Václava Neuera - Krkavčí súd. Opisuje v ňom udalosť dvoch utíraných bezdomovcov....veľmi pútavé čítanie, človek si v tej teplej posteli povie, že sa má veľmi dobre....


Druhá kniha vôbec nie je z kriminálneho sveta, ale odnesie nás do histórie a krásne vyrozpráva príbeh lásky Johanky a Radovana. Krásna kniha a musím povedať, že som bola veľmi milo prekvapená ako pútavo je napísaná. Odporúčam.


Pri tejto tretej knihe vám musím povedať...že mi nedala spať. V podstate som ju prečítala za dva dni...a jedno ráno som sa zobudila okolo druhej a musela som ju dočítať, lebo ma išlo roztrhnúť od zvedavosti. Už dávno som nečítala tak pútavo napísanú knihu...kde autorka na každej strane vyťahovala nejaké esá a vkladala ich na stôl a ja som bola nútená čítať daľšiu a daľšiu stranu. Vrelo odporúčam.


VARENIE/PEČENIE

Keď chcem niečo rýchlo upiecť na raňajky, tak upečiem túto hrnčekovú bábovku. Je rýchla a jednoduchá a v konečnom výsledku aj chutná :)


Našla som v mrazničke gaštanové pyré. A zhodou okolností som mala doma šľahačku...no a mňamka je na svete :)


Raz za uhorský rok si spravíme langoše....a jednu takúto februárovú sobotu bola dobrá konštalácia hviezd na langoš...:)


Na Youtube som našla jeden kanál, kde sa pečie..a veľmi dobre. Nemám rada totiž recepty, kde sa dávajú také ingrediencie, ktoré ani nepoznám. A tieto recepty sú tak super, že všetko máme doma...
Vyskúšala som zatiaľ tieto dve mňamotky....a poviem vám, že určite ešte budem piecť.
Recept na tieto rohlíčky nájdete TU


Recept na tieto pudingové slimáčiky nájtete TU


NÁKUPY

Tento mesiac  som si kúpila novinky od značky Create a smile. Tieto skvelé pečiatky už veselo používam pri tvorbe.


FILM/SERIÁL

Dopozeral som všetky časti seriálu Homeland. Má to 8 sérií a kopec častí :) ale dala som to. Keď som to  začala pozerať, prišlo mi to také "americké", ale nakoniec ma to tak chytilo, že som čakala vždy čo sa stane.



Ďalší seriál, ktorý je fakt že brutálny je Fauda. Začiatkom roka bola vydaná na Netflixe štvrtá séria...a veľmi som čakala, kedy si to budem môcť pozrieť. 


Podľa skutočných udalostí sa natočil seriál Triptych/Triada. Veľmi zaujímavý príbeh. Počula som, že ľudia, ktorí sú na seba nejako naviazaní, vedia že sa tomu druhému niečo stalo, cítia to, vidia to.... Alebo sa v ten istý deň niečo stane ... 


A ako bonus som koncom februára dostala covid. Môj prvý :) Nemala som našťastie teploty, ale aj tak ma to zložilo....preto som ani moc netvorila.... len som "prežívala". Dúfam, že od teraz bude už len lepšie :)

1 komentár:

  1. Zuzko, přeji ti hlavně zdraví - na covid bych opravdu ráda zapomněla, tak zle mi snad nikdy nebylo...
    Děkuji za zajímavé tipy, znám Faudu a souhlasím, skvělý seriál. I když bezvýchodný...
    Měj hezký březen. Helena

    OdpovedaťOdstrániť